Gallery

MAMA Showroom for Media and Moving Art

Rotterdam, Netherlands

Address

  • Witte de Withstraat 29-31
  • Rotterdam
  • South Holland
  • 3012 BL
  • Netherlands

Opening times

Open Wednesday through Sunday from 13:00 until 18:00 hrs and by appointment.

Every first Friday of the month MAMA is opened until 21.00 hrs.

MAMA is closed in between exhibitions. Check the exhibition dates or call +31 (0)10 2332022.

Follow

Add event

Add event

Claim

Claim

About

MAMA is een project van Stichting Public Art Squad en is gevestigd in Rotterdam. MAMA is een platform voor visuele cultuur op het grensvlak van beeldende kunst en populaire cultuur en een thuisbasis voor de jongste generatie beeldmakers, kunstenaars en publiek tussen de 16-26 jaar. MAMA maakt tentoonstellingen, boeken en tijdschriften, organiseert performances en events, presenteert en vertegenwoordigt jonge kunstenaars in binnen- en buitenland en maakt deel uit van een internationaal netwerk van gelijkgezinde organisaties.

Naast het programmeren van tentoonstellingen in haar eigen showroom op Rotterdams culturele as, de Witte de Withstraat, organiseert MAMA projecten op locatie – in Rotterdam en ver daarbuiten. MAMA heeft een rijk programma met educatieve en additionele projecten. Verder doet MAMA onderzoek en ontwikkelt nieuwe manieren om via kunst en cultuur een breed publiek te bereiken.

Meer over MAMA

In de ruim vijftien jaar van haar bestaan heeft MAMA zich ontpopt als een spraakmakend en invloedrijk podium, waar een breed publiek een eigenzinnige, caleidoscopische visie op de hedendaagse beeldcultuur kan zien en ervaren.

MAMA ontwikkelde zich direct tot expert op het gebied van jongeren- en hedendaagse beeldcultuur en stond in Nederland aan de basis van een actieve, op participatie gerichte ontwikkeling in de kunst. De primaire doelgroep, 16-26 jarigen, is vanaf het begin actief binnen de organisatie. MAMA ontwikkelde voor hen in 2005 / 2006 twee onderwijstrajecten met als oogmerk talentontwikkeling: MAMA Rookies, een traject voor ondersteunende functies in het culturele veld en Rookies MA (voorheen Mister Miyagi Curating Tomorrow), gericht op het zelf organiseren en samenstellen van tentoonstellingen.

MAMA wordt veelvuldig geraadpleegd door particuliere-, overheids- en kunstinstellingen voor advies, participatie in projecten en workshops. In haar programma en haar onderwijstrajecten werkt de organisatie dan ook vaak samen met andere culturele instellingen in binnen- en buitenland.

Rookies

De Rookies zijn MAMA's vrijwilligers. Het Rookies traject betrekt de groep jonge vrijwilligers bij MAMA's activiteiten. Met behulp van de staf en externe professionals doen zij werkervaring op in het culturele werkveld.

Partners

Partners waarmee MAMA werkt(e) zijn o.a.: Stichting Art Rotterdam, Stichting Rotterdam Festivals, Stichting Nieuwe Rotterdamse Cultuur, Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam, Stichting Rotterdamse Museumnacht, Stichting Centrum Beeldende Kunst, het Nederlands Architectuur instituut, de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam, Historisch Museum het Schielandshuis, Internationaal Film Festival Rotterdam, diverse onderwijsinstellingen zoals de Koninklijke Academie in Den Haag, de Willem de Kooning Academie Rotterdam, het Grafisch Lyceum Rotterdam, de Hogeschool Rotterdam en vele kunstenaars, galeries en collectieven. Internationaal is MAMA actief in het samenwerken met andere "artist led organisations" in een Europese context. In 2004 was MAMA een van de initiatiefnemers van het Stability Mobility Netwerk, met als doel het delen van kennis met betrekking tot "good practices". In 2008 organiseerde MAMA Project(or) Art Fair met deelname van 28 internationale projectruimtes, initiatieven en jonge galeries, aansluitend bij Art Rotterdam.

De Gemeente Rotterdam ondersteunt MAMA vanuit haar Cultuurplan 2013-2016. Het Mondriaan Fonds ondersteunt MAMA vanuit het meerjarenprogramma presentatie-instellingen 2013-2014. Op projectbasis wordt MAMA regelmatig ondersteunt door onder andere: Stimuleringsfonds voor de Architectuur, dienst Kunst en Cultuur, VSBfonds, Stichting Bevordering van Volkskracht, Stichting Doen en Stichting Prins Bernhard Cultuurfonds.

Exhibiting artists