Gallery

44 Gallery

Bruges, Belgium

Address

  • Luc Rabaey & Veerle De Sutter
  • Genthof 44
  • Bruges
  • Flanders
  • 8000
  • Belgium

Regular hours

Monday
Closed
Tuesday
10:00 – 18:00
Wednesday
10:00 – 18:00
Thursday
10:00 – 18:00
Friday
10:00 – 18:00
Saturday
10:00 – 18:00
Sunday
10:00 – 18:00

Follow

Add event

Add event

Claim

Claim

About

44 Gallery is een jonge kunstgalerij voor hedendaagse fotografie, in uitbreiding voor beeldende kunst waarbij de kunstenaar gebruik maakt van het medium fotografie.

Er wordt werk getoond en aangeboden van Europese fotografen, met speciale aandacht voor Belgische fotokunstenaars, het aankomend talent evengoed als de meer gevestigde waarde.

44 Gallery representeert

PATRICK BARDYN, PETER DE BRUYNE, TITUS SIMOENS, DIETER DE LATHAUWER, RENZO DE CEUSTER, NELE VAN CANNEYT, PAUL D’ HAESE, NANCY VANWAMBEKE, STEPHANIE YOSHIWARA, GIANNINA URMENETA OTTIKER, PETER WATERSCHOOT, DEBBY THIJS, OLIVIER BEKAERT, WOUTER VAN VAERENBERGH, MARINE DRICOT, JULIE VAN DER VAART, GERT JOCHEMS, CHRYSTEL MUKEBA & JEF BOES

werkt samen met

ANNELIES LIEVROUW, SARAH VAN MARCKE, CAROLIEN VANDERSTEENE, YEE LING TANG, TOM CALLEMIN, GERALDINE VAN WESSEM, WOLFGANG ZURBORN, MAROESJKA LAVIGNE, ATHOS BUREZ, ALAIN JANSSENS, CHARLES PAULICEVICH, PIERRE DEBROUX, AURORE DAL MAS, HARVEY BENGE & JOHN VINK

Per jaar worden er 12 fotografen voorgesteld in solo- of duotentoonstellingen.

44 Gallery kiest niet voor de gemakkelijke of louter decoratieve fotografie, die bevestigt wat wij al kennen en weten, maar voor onconventionele, intrigerende en ongemakkelijke beelden die ons uitnodigen om aandachtig te kijken en onze cultuur bevragen. De galerijhouder kiest voor beelden die de kijker kunnen raken, emotioneel en intellectueel.

44 Gallery is een kleine kunstgalerij met een sobere inrichting en een woonkamergevoel. De beperkte ruimte verplicht, binnen het tentoonstellingsconcept, tot een zorgvuldige selectie van het sterkste werk van de gepresenteerde fotografen.

44 Gallery ziet erop toe dat er gegarandeerde kwaliteit wordt geboden. Dit betekent beelden van niveau met een relevant verhaal en kwaliteitsprints met een lange levensduur. De fotowerken zijn getekend en hebben een gelimiteerde oplage.

De galerij biedt fotowerk aan voor iedereen. Voor wie gepassioneerd is door fotografie en aan een kleine verzameling wil beginnen zijn er ook de zeer betaalbare speciale gelimiteerde edities in kleiner formaat. Deze special edition prints worden aangeboden aan een prijs van 150 tot 300 €.

44 Gallery wil ook zijn rol spelen in de communicatie over kunst en fotografie, in de vorm van lezingen, workshops en reviews met gevestigde fotografen.

44 Gallery biedt met haar YET project ook een forum aan jong talent. Eens per jaar organiseert de galerie een groepsexpo waarin 3 fotografen hun werk kunnen presenteren.

De galerij speelt graag in op de grote culturele projecten die door de stad Brugge worden georganiseerd. Naar aanleiding van het evenement ‘Brugge Centraal 2010’ en in het verlengde van de fototentoonstelling ‘Perception meets Reality’ van het fotohuis, die in september-oktober in de openbare ruimte te zien was, konden we in het najaar 2010 in de galerij kennis maken met het werk van de franse fotografe Florence Lebert. Zij toonde een sterke selectie uit Mer(s) Noire(s), poëtische, mysterieuze beelden over het leven langs de Zwarte Zee.

In het kader van Brugge Foto 13 liep in de Poortersloge de tentoonstelling ‘Belgian Street Photohraphy’ met fotografie van Jimmy Kets, Artur Eranosian, Wouter Van Vaerenbergh, Serge Maes, Jef Beirinckx, Luc Rabaey, Brecht Van Maele, Karina Brys, Patrick Bardyn, Thomas Switn Sweertvaegher, Franky De Schampheleer en Olivier Bekaert.

In 2011 en 2012 organiseerde 44 Gallery i.s.m. Galerie Pinsart de trajecttentoonstelling Genthof, resp. onder de titels ‘Suspicious Landscapes’ en ‘Wonderful World’. Toonaangevende fotografen presenteerden hun werk in winkelruimtes en in de ramen van de woningen. Zo o.m. Carl De Keyzer, Bert Danckaert, Paul D’Haese, Nele Van Canneyt, Jef Beirinckx, Franky Verdickt, Debby Huysmans, Nick Hannes, Stefan Vanthuyne, Dieter Telemans, Rob Hornstra, Anoek Steketee, Herman Van den Boom, Dieter De Lathauwer, Titus Simoens, An-Sofie Kesteleyn, Marine Dricot, Max Pinckers, Brigitte Claeys, Athos Burez, Peter De Bruyne, Stephanie Yoshiwara en Frank Uyttenhove.

De galerijruimte is ook beschikbaar voor bijeenkomsten en vergaderingen met maximaal 14 deelnemers. De moderne middelen om efficiënt te communiceren zijn voorhanden: 50 inch flatscreen, wifi en catering.

Exhibiting artists