Exhibition

Knust Kosmos - Erik Pirolt, Trond Nicholas Perry

20 Nov 2014 – 14 Dec 2014

Save Event: Knust Kosmos - Erik Pirolt, Trond Nicholas Perry

I've seen this

People who have saved this event:

close

TM51

Oslo
Oslo, Norway

Event map

About

I 2004 kom den norske kunstneren Erik Pirolt og Trond Nicholas Perry på forsiden av nesten alle tyske aviser da de sammen entret skulpturfestivalen i Münster i sin hjemmebygde farkost K.Y.S. 

Fartøyet er laget av søppel og skrot de har samlet og satt sammen. Bokstavene K.Y.S. stod for kjærlighet, ydmykhet og smerte. Det var en katamaran verden aldri har sett maken til. Tanken til kunstnerne var å komme uinvitert til skulpturmønstringen, som en blanding av performance og skulptur, og ta del i debatten rundt kunst i offentlige rom som festivalen hadde som tema. De kom aldri i dialog med kunstklikken, men fikk i stedet en enorm oppslutning og kontakt med publikum.

Etter en farefull hjemferd over Nordsjøen, leier kunstnerne inn ett helikopter som heiser K.Y.S. hundre meter opp i luften, før farkosten slippes ned og knuser i tusen knas. Fragmentene av den knuste farkosten, resirkuleres og blir brukt som materie til fragment av malerier og skulpturer. Nå 10 år etter prosjektet begynte, har det også blitt til en times dokumentarfilm som har premiere på Ringen kino 20. november kl. 18.30. 

Etter premieren åpner utstillingen Knust Kosmos, med film, malerier og skulpturer laget av fragmenter fra kunstprosjektet K.Y.S. Hele prosjektet vises på Galleri TM51.

Comments

Have you been to this event? Share your insights and give it a review below.