Exhibition

3rd International Life Drawing Marathon

28 Apr 2018 – 1 May 2018

Event times

Vernissage: Sunday 29th April, 7 pm
Exhibition: Monday 30 April and Tuesday 1 May, 11 am to 7 pm
Marathon: from Saturday 28th April to Sunday 29th April, 10 am to 5 pm
Open Sessions: Monday 30 April and Tuesday 1 May

Cost of entry

Exhibition, Vernissage: free entry
Marathon: 55€ / day
Workshops: 15-20€

Untitled Factory

Paris
Paris, France

Address

Travel Information

  • Montmartrobus, stop Gabrielle
  • Line 12, stop Abbesses

Save Event: 3rd International Life Drawing Marathon

I've seen this

People who have saved this event:

close

Life Drawing Montmartre is returning this April with the third edition of Life Drawing Marathon, an intense four-day event dedicated to drawing the human body, with nude drawing sessions, tutored workshops, a life drawing contest, and a final exhibition.

About

Join us for a weekend of life drawing with the city’s most talented male and female life models and performers in one of the most picturesque settings in Paris. Over the two days artists taking part in the marathon will experience total of 12 hours of drawing with 10 of our best models. The weekend will culminate with a two-day exhibition of art created during the marathon.

Programme

Saturday 28th April
09:45 – 10:00 Opening remarks
10:00 – 10:45 Session I: 45 min, nude, short poses only
11:00 – 11:45 Session II: 45 min, nude, short to long poses
12:00 – 12:45 Session III: 45 min, nude, short to long poses
Lunch break
14:00 – 14:45 Session IV: 45 min, nude with props, short to long poses
15:00 – 17:00 Session V: 120 min with a break, nude, one long pose

Sunday 29th April
10:00 – 10:45 Session VI: 45 min, nude, short poses only
11:00 – 11:45 Session VII: 45 min, nude, short to long poses
12:00 – 12:45 Session VIII: 45 min, nude, short to long poses
Lunch break
14:00 – 14:45 Session IX: 45 min, nude with props, short to long poses
15:00 – 17:00 Session X: 120 min with a break, nude, one long pose
17:00 – 17:15 Closing remarks
19:00 – 21:00 Vernissage

All visitors are invited to view the exhibition, as well as taking part in the creative process of producing life drawings themselves. Everyone interested is welcome to join our open sessions on Monday and Tuesday. No experience necessary. Complete beginners welcome!

Monday 30th April
11:00 – 19:00 Exhibition open to public, free of charge
13:00 – 15:00 Portrait workshop (in French, with a tutor)

Tuesday 1st May
11:00 – 19:00 Exhibition open to public, free of charge
14:00 – 15:15 Anatomy for artists bitesize workshop (in English, with a tutor)

Art form Toggle

Curators

Maria Kuzma-Kuzniarska

Maria Kuzma-Kuzniarska

Marine Chauvet

Jarek Lipski

Taking part

Life Drawing Montmartre

Life Drawing Montmartre

Paris, France

Related events

Conversation

Have you been to this event? What do you think? Join the discussion here!
Remember, you can include links to your instagram pictures and to videos.